POSJETITE NAS NA
Srijeda 21 Veljača 2018

Vježbe sa fizioterapeutom u društvu

U prostoru Društva se, do kraja veljače, održavaju vježbe u suradnji s Fakultetom zdravstvenih sudijia u Rijeci.

Uz vježbe, sudjelujemo i u istraživanju "Utjecaj fizičke aktivnosti i uloga fizioterapeuta u svakodnevnom funkcioniranju oboljelih od multiple skleroze" .

 

Molimo sve zainteresirane da se jave u Društvo !

Simpozij u Varaždinskim toplicama

Dragi članovi,

radujemo se što vas možemo pozvati na Simpozij koji će se održati od 23. - 25. rujna 2016.g u Varaždinskim toplicama. Kako je broj sudionika ograničen, molimo vas da se što prije javite u Društvo ukoliko želite ići.

 

Svjetski dan multiple skleroze 25. svibanj 2016.g.

Svjetski dan multiple skleroze se obilježava od 2009.g. , kada su zemlje članice Međunarodne federacije multiple skleroze inicirale da se svaka zadnja srijeda u svibnju obilježava kao Svjetski dan multiple skleroze.

Ove godine tema je neovisnost – prikazujući kako osobe koje boluju od multiple skleroze mogu biti neovisne, pritom uvažavajući da neovisnost ima različito značenje za različite osobe, posebno osobe s invaliditetom.

Više osobnih priča o oboljelima iz Hrvatske možete pročitati na www.sdmsh.hr

Društvo multiple skelroze PGŽ je odlučilo ovaj Svjetski dan multiple skleroze obilježiti tjednom aktivnosti od 18. – 25 svibnja 2016.g. Pri tom ćemo imati razna događanja u Društvu :

 • četvrtak, 19. svibnja u 17.00 sati pikado u prostoru Društva 

 • petak, 20.svibnja predavanje “Što sve može psihoterapija?”,

  Olga Miloshevich, psihoterapeut,  u prostoru Društva s početkom u 11,00 sati 

 • ponedjeljak, 23. svibanj 2016.g. u 16,00 sati kreativne radionice – dequpage tehnika 

 • utorak, 24. svibanj 2016.g. humanitarna aukcija slika u Klubu Bačva, s početkom u 18.00 sati 

 • srijeda, 25. svibanj 2016.g. Dan otvorenih vrata udruge
   

Inače, u svijetu od multiple skleroze boluje 2,3 milijuna ljudi, a smatra se da su još stotine tisuća osoba oboljele, ali su bez dijagnoze.

U Hrvatskoj od multiple skleroze boluje oko 4000 ljudi ( prema podacima baze podataka Saveza društava multiple skeroze ) dok je stvaran broj oko 6000 osoba.

Od tog broja samo u našem Društvu okupljamo 300 osoba,a također je stvaran broj oboljelih veći jer se ne učlanjuje u Društvo svaka osoba s dijagnozom multiple skleroze. 

Kao najvažnije događanje želimo istaknuti humanitarnu aukciju slika koja će se održati  24. svibnja 2016.g. u 18,00 sati u prostoru Kluba Bačva.

 

Humanitarna aukcija slika

Želeći obilježiti Svjetski dan multiple skleroze 25. svibnja 2016.g. , uz velikodušnost akademskih umjetnika okupljenih u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Rijeka organiziramo humanitarnu aukciju slika i skulptura.

Svrha humanitarne aukcije je prikupljanje sredstava za pomoć nepokretnoj članici Društva Silvii Velčić i drugim nepokretnim članovima koji imaju specifične potrebe -  za pomoći druge osobe ili posebnim ortopedskim pomagalima. Gđa. Velčić ,38 .g., boluje od multiple skleroze od svoje 19 godine te je danas u invalidskim kolicima, slabovidna i s motoričkim poteškoćama koje joj onemogućuju samostalan život. Živi u kućanstvu s majkom koja treba ići na operaciju oba koljena, a koju mora obaviti kako bi se mogla nastaviti brinuti za Silviu. Dok Silviina majka bude na neophodnoj operaciji i rehabilitaciji ( prema mišljenju liječnika oporavak će trajati najmanje tri mjeseca ) sredstvima koja prikupimo kroz ovu humanitarnu aukciju zaposlili bismo osobu koja bi joj pružala asistenciju i omogućila da ostane u vlastitom domu, umjesto smještaja u instituciju koja svakako nije adekvatna za boravak mlade osobe. Čak i kad bi se odlučila za smještaj u neku instituciju, morala bi ga platiti, a što je nemoguće jer majka i ona žive od malih mirovina.

Nadamo se da ćemo prikupiti i više sredstava nego što će biti potrebno za Silviu pa ostatak planiramo utrošiti na druge članove u sličnoj situaciji, prema iskazanim potrebama.  

KATALOG SLIKA

 

 • Akcija prikupljanja PVC čepova

  Akcija prikupljanja PVC čepova

  Akcija prikupljanja PVC čepova Društvo prikuplja PVC čepove ( od boca i druge ambalaže ). Osim što nam PVC čepove prikupljaju škole, vrtići i razne institucije, mnogi sugrađani svakodnevno dolaze u Društvo Opširnije
 • 1