POSJETITE NAS NA
Ponedjeljak 18 Prosinac 2017

 • Dragi članovi,

   

  08. ožujka od 17.30 - 18.30 u Društvu će se održati N2SED anti-stres mentalni trening te praktična demonstracija mindfulness meditacije. Voditelj treninga je naš dragi prijatelji Igor Mošič, autor knjige „Iznad Želja – Anti-Stres Mentalni Trening“.

   


  Molimo sve zainteresirane da se jave u Društvo radi rezervacije mjesta !

   

   

   

   

   

   

 • Dragi članovi i prijatelji,

  pozivamo vas da nam se sutra, 08.prosinca u17.OO sati pridružite na još jednom turniru u pikadu, u prostoru Društva u Kružnoj 7.

  Nudimo puno zabave i smijeha, a i poneku nagradu najboljima !

   

  Vidimo se : )

 •  

   

  I mi sudjelujemo na 14. Festivalu koji se održava 02.12.2016.g. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku s početkom u 18.00 sati . Naši članovi sudjeluju u modnoj reviji. Dođite i podržite nas !

   

   

  Više informacija na :

  files/pdf/I-fest_2016_pozivnica.pdf

   

   

 • Dragi članovi,

   

  pozivamo Vas da se, ukoliko ste stari između 18. i 65. godina i imate procjenu tjelesnog oštećnja 100% , odnosno Barthelov indeks ispod 40 bodova ( u tom slučaju rješenje o invaliditetu može biti i manje od 100 % ), hitno javite u Društvo. Također vas molimo da informaciju podijelite sa drugima ukoliko vi osobno ne odgovarate uvjetima koje je postavilo provedbeno tijelo.

   

  http://www.mspm.hr/istaknute-teme/eu-fondovi/novosti-569/poziv-za-prijavu-novih-korisnika-usluge-osobne-asistencije-udruga-osoba-s-invaliditetom-i-udruga-koje-djeluju-u-korist-osoba-s-invaliditetom-u-rh/2357

   

   

 • Iskustva članova – Đani Jakovac

   

  Bolujem od multiple skleroze i invalid sam 100%.  Odlučio sam pronaći novu destinaciju za rehabilitaciju stacionarnog tipa, prilagođenu za invalidska kolica.  U razgovoru s prijateljem koji boluje od iste dijagnoze sam doznao za Lipik i odlučio tamo i otići. Ja sam iz Rijeke i morao sam proučiti kartu i vidjeti gdje se nalazi Lipik i koliko je to daleko od mog grada. Mailom sam poslao odobrenje i dobio termin u ustanovi. Riješio sam ostalu papirologiju i sanitetski prijevoz i kad je došao dan polaska za cca 3 sata vožnje stigao sam na odredište.

  Po dolasku u krug lječilišta pogled padne na prelijepo uređen okoliš i puno cvijeća, fontana i zelenih površina i što je mene posebno veselilo, SVE JE RAVNO i  rampe za invalidska kolica vode do svakog ulaza. Smješten sam u sobu koja je potpuno prilagođena potrebama invalida i ima sav potreban komfor . Sestra odjela me provela kroz cijelu ustanovu i važno je da se sve terapije mogu obaviti bez problema jer su svi odjeli povezani i lako dostupni. Nije potrebno izlaziti na otvoreno  jer su sve zgrade spojene. Same  terapije ljubazno osoblje čini ugodnima i korisnima pacijentima različitih dijagnoza.  Lipik je gotovo cijeli ravnica pa se, u slobodno vrijeme, može prošetati ( provozati ) cijelim gradom pa se osjećate slobodno i bez nepremostivih barijera. • Dragi članovi,

   

  pozivamo vas na radionicu"Vrijeme nije stalo" u kojoj ćemo izrađivati satove,a povodom obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze 26.09.2016.g.Radionica će se održati 15.09. u prostoru Društva s početkom u 16.00 sati.


  Satovi će biti izloženi u izlogu Grada Rijeke na Korzu.

   

   

  Radujemo se druženju !


 • Dragi članovi,
   
  30. lipnja 2016.g. u Kružnoj 7, Rijeka s početkom u 17,00 sati održat će se izborna skupština društva. Pozivamo Vas da sudjelujete u radu skupštine te se kandidirate za mjesta u tijelima društva.

  Prema statutu, na mandat od 4 godine biramo :

  Predsjednika/icu
  Dopredsjednika/icu
  Članove predsjedništva (7 osoba)
  Članove Nadzornog odbora (3 člana i 3 zamjenika).

  Kandidirati se i glasati mogu svi punopravni, punoljetni članovi Društva. 
   


 • Poštovani korisnici Bazena Kantrida, 

  zbog pripreme, održavanja te sigurnosnih mjera tijekom Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju, Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu te Europskih sveučilišnih igara, u periodu od 18. lipnja do 26. srpnja 2016. godine, termini na kompleksu Bazeni Kantrida bit će nedostupni za korištenje članovima udruga i institucija. 

  Raspored korištenja plivališta od 18. lipnja do 26. srpnja 2016. godine

  Period

  Olimpijski bazen 1

  Olimpijski bazen 2

  Bazen 25 m

  Dječji bazen

  18.6. – 26.7.2016.

  NEDOSTUPNI ZBOG PRIPREMA I ODRŽAVANJA EUROPSKIH NATJECANJA

   

   Više o Bazenima Kantrida možete saznati na internet stranici  www.bazeni-kantrida.com.hr   ili Facebook stranici Bazeni Kantrida.

   

 • Udruga "Joga u svakodnevnom životu" Rijeka , koja oboljelima od MS-a ( članovima Društva ) pruža besplatne sate joge, uputila je poziv povodom nadolazećegMeđunarodnog dana joge 21.06.  Ove godine u Rijeci će se obilježiti  taj dan zajedničkim vježbanjem svih prisutnih građana i prezentacijama vježbi raznih škola joge.

  21.lipanj je od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 175 zemalja svijeta pa tako i Hrvatske.

  U skladu s dogovorom s Indijskom ambasadom odlučeno je da će se ove godine u Hrvatskoj Međunarodni dan joge obilježiti u nedjelju 19.06.2016.,a u programu obilježavanja slijedit će se protokol zadan od strane ambasade.

  Kao i prošle godine obilježavanje Međunarodnog dana joge će  biti na Korzu nasuprot Gradske vijećnice, kod glavne zgrade Pošte.  Početak obilježavanja je 10:00 sati sa slijedećim  programom:

  -          Uvodni dio- o danu joge

  -          Prezentacija vježbi iz  sustava Joga u svakodnevnom životu

  -          Prezentacija vježbi iz drugih škola joge

  -          Zajedničko vježbanje i fotografiranje svih škola joge, prisutnih građana i turista

  Dođite, povedite članove obitelji, prijatelje i poznanike kako bi svi skupa uz zajedničko vježbanje prenijeli barem dio od mnogobrojnih blagotvornih učinaka joge.

   

  Srdačan pozdrav,

  Maja Stošić, koordinator obilježavanja Međunarodnog dana joge za Rijeku

  Kontakt:   Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; tel 091 7663990

   

 • Dragi članovi,

   

  u Klubu Bačva , Dolac 8, Rijeka, od 2. - 12 lipnja 2016. održava se Vrisak 2016,  9. riječki festival autora i sajam knjige .

  Svi članovi Društva koji žele provesti večeri uz ugodno društvo i knjigu, imaju besplatno piće dobrodošlice !

 • Poštovani,

  u sklopu studija psihologije na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku, za diplomski rad studentica Ivnona Matešić provodi istraživanje kojim se ispituju klinički indikatori i simptomi multiple skleroze. Istraživanje obuhvaća osobe s dijagnozom multiple skleroze. Glavni je cilj istraživanja pobliže objasniti, dosad nedovoljno istražene, psihološke faktore koji doprinose osjećaju umora u multiploj sklerozi, kako bi se poboljšala podrška i pospješile intervencije za povećanje kvalitete života oboljelih.

  Svi podaci koji će se prikupiti u istraživanju su strogo povjerljivi i koristit će se isključivo u istraživačke svrhe. Vaši odgovori su ANONIMNI te ih nikako nije moguće povezati s Vama.
  Ispunjavanje upitnika traje 20-ak minuta.
  Molim Vas za pomoć u prikupljanju podataka.  Upitnik za sudjelovanje se nalazi na sljedećem linku: https://docs.google.com/forms/d/1bGOYu2Pvr_e67_tlXz912yRd5rdd-wRhcFXNBKOhPNk/viewform

  Ukoliko imate kakvih pitanja ili nejasnoća, ili pak želite dodatne informacije o istraživanju, slobodno se obratite na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Unaprijed Vam srdačno zahvaljujemo na sudjelovanju i pomoći !

   

 • Akcija prikupljanja PVC čepova

  Akcija prikupljanja PVC čepova

  Akcija prikupljanja PVC čepova Društvo prikuplja PVC čepove ( od boca i druge ambalaže ). Osim što nam PVC čepove prikupljaju škole, vrtići i razne institucije, mnogi sugrađani svakodnevno dolaze u Društvo Opširnije
 • 1