• Društvo multiple skleroze PGŽ

Želeći obilježiti Svjetski dan multiple skleroze 25. svibnja 2016.g. , uz velikodušnost akademskih umjetnika okupljenih u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika Rijeka organiziramo humanitarnu aukciju slika i skulptura.

Svrha humanitarne aukcije je prikupljanje sredstava za pomoć nepokretnoj članici Društva Silvii Velčić i drugim nepokretnim članovima koji imaju specifične potrebe -  za pomoći druge osobe ili posebnim ortopedskim pomagalima. Gđa. Velčić ,38 .g., boluje od multiple skleroze od svoje 19 godine te je danas u invalidskim kolicima, slabovidna i s motoričkim poteškoćama koje joj onemogućuju samostalan život. Živi u kućanstvu s majkom koja treba ići na operaciju oba koljena, a koju mora obaviti kako bi se mogla nastaviti brinuti za Silviu. Dok Silviina majka bude na neophodnoj operaciji i rehabilitaciji ( prema mišljenju liječnika oporavak će trajati najmanje tri mjeseca ) sredstvima koja prikupimo kroz ovu humanitarnu aukciju zaposlili bismo osobu koja bi joj pružala asistenciju i omogućila da ostane u vlastitom domu, umjesto smještaja u instituciju koja svakako nije adekvatna za boravak mlade osobe. Čak i kad bi se odlučila za smještaj u neku instituciju, morala bi ga platiti, a što je nemoguće jer majka i ona žive od malih mirovina.

Nadamo se da ćemo prikupiti i više sredstava nego što će biti potrebno za Silviu pa ostatak planiramo utrošiti na druge članove u sličnoj situaciji, prema iskazanim potrebama.  

KATALOG SLIKA